Homestay Kampung Parit Bugis #1



Dear friends !!
Hello!!

Assalamualaikum...

Hari ni nak update sikit aktiviti aku two weeks ago., basi tak basi, aku update je la. Kesian blog ni.

Pada 27hb April class aku untuk subjek Consumer Behavior ada organize satu aktiviti bersama Keluarga Angkat di Homestay Kampung Parit Bugis Muar, Johor. Objektif utamanya lecturer bawa kitowang semua ke sini untuk buat research berkaitan dengan consumer behavior, tapi bila dah sampai sama semua excaited terlebih sampai lupa esaimen.huhu

Secara keseluruhannya program ni memang best, banyak pengalaman dan ilmu yang kitowang semua dapat =)

Tengok gambar jom!!


Ketibaan kami sehingga menganggu jalan raya
huhu



Masing-masing bawak bag macam nak menetap setahun,
especially yang depan sekali tu..
=.='


insiden tak di ingini berlaku, bila beg beso aku menghempap
kak sue si tudung merah tu!! 
pogive me kak sue! oh plessss =P




Kami semua berkumpul di hadapan rumah Ketua Kampung,
dan yang lelaki pergi solat Jumaat
*tak boleh skip sbb perjalanan tak sampai 90marhalah*
hahaha


After that, Ketua Kampung yang seolah-olah memahami yang perot kami
sedang berdondang sayang pon jemput kami makan
=)


Ini merupakan saat yang kitowang semua paling TAKOT!!
ohhh serius ketam! Aku sangat berdebar..
waktu ni adalah pengumuman siapa Mak dan Ayah angkat
kitowang untuk 3hari 2malam..
=|





dan AKHIRNYA... ini lah keluarga angkat aku..
hujung belah kiri Daddy Angkat I,
sporting babe!


Mendengar sedikit taklimat dari Ketua Kampung,
Hampir 90% penduduk kampung sini ialah keturunan JOWO,
so bahasa utama kat sini jugak ialah JOWO


Kami sempat berkunjung ke pusat perusahaan Kraf Tangan 
dari tempurung kelapa


Aku sempat mencuba memotong tempurung kelapa,
ohh demm! susah weii..
tengok posisi aku pon dah macam gangster 
=.='


Ohh sampai sini sahaja lah, later cite lagi pasal aktivi di Homestay. Tak larat nak upload pic..hehehe








6 comments:

shila shahila said...

ni class dengan Puan Noreen ke? kalau pergi-pergi homestay ni mesti dgn Puan Noreen hihi.

sea_lavender said...

program keluarga angkat... best2.. kte pun lps join OPKIM..dapat ibu dan ayah angkat heee =D

Aini Azman said...

shila: haah YUP!!! pn noreenn.. korang pon pernah pergi ea dgn pn??best kan =)

sea lavender: pengalaman kan ni sume =)

meerul said...

pic tu xde creadit for meerul ke..?

Noraim said...

sgt best kalau join program ank angkat ni :)

kinn said...

best jugak ye ada aktiviti macam ni. hehee :D