Kisah Di Hari Lahir Ku


Alamak.... ni cerita basi, ni cerita 27 September lepas. Harap kowang sudi la baca.(^^")


27hb September lepas genap la umur aku 12 tahun 20 tahun. Kadang-kadang aku pun macam tak percaya yang aku dah besar. Banyak sangat dugaan yang dah lalui sejak kecil, mungkin itu kot yang buatkan aku jadi kuat sekarang. Tak pernah sekali seumur hidup dengar ucapan "Happy Birthday" dari dia, insan yang sepatutnya berada disisi aku dan beri kasih sayang. Mungkin tarikh lahir aku pun dia tak ingat. Tak pe lah, aku harap dia bahagia dengan hidup dia sekarang.

Stop mood sedih

Dan I swear !!! Tahun ni sambutan hari jadi aku yang paling meriah seumur hidup aku dari classmates aku. Diowang boleh prank aku!

Hari tu ialah hari Selasa, tak de sorang pun wish HB kat aku selain Ayu n Yatie yang sempat simbah aku dengan air busuk!! Lepas habis kelas Ayu cakap Amirul (class rep) ajak dinner kat luar. So aku ingat mungkin nak buat jamuan sempena hari raya kot sebab raya dah nak habis kan.

Eh malas la aku nak taip panjang2, lets pictures tell the story.. (^^")





Ni antara classmates yang ada malam tu,
jamuan kat kedai makan,
masing-masing pandai cover muka tu,
tak boleh bla!!




Tengah aku borak2 Ayu datang tutup mata,
dan tu dia CHEESE CAKE bhai!!
fevereto aku tuh!!

Terkejut! Nak nangis tapi semuanya tak jadi..
Aku tak tahu nak respons macam mana time tu,.
Muka memang blur habis,
sampai classmates aku cakap..

"Macam tak de perasaan je kau ni"


Lepas habis jamuan, diowang ajak pergi Dataran Segamat,
untuk tangkap gambar kelas,


Yeah! Memang kami bergambar, tapi bila tengok Ayu n Bella asyik lari-lari
macam bincang sesuatu aku dah mula risau.
jangan-jangan diowang nak prank aku lagi!!




Ha!! Kan betul firasat aku, tengok tu apa yang diowang pegang,
kemain posing dengan botol n tepung.

Memang riuh rendah la kan tempat tu,
kitowang lari larau tak nak kena tepung,
tapi kau ingat kau boleh selamat??
NO WAY...



Mamat ni nak control handsome konon kan,
menyorok tepi kereta tak nak kena tepung,
sekali datang si lipas kudung ni,
habis satu paket tepung untuk dia aje..
hahaa padan muka kau! =p







Thats all...
Tengkayu a lot untuk semua member kelas Marketing... kowang memang sengal! havoc!! gila!! LOVE u guys...
Ready untuk prank orang seterusnya plak,.=p










11 comments:

Azham Vosovic said...

Besntnya kena PRANK! Teringin nak kena...

Tuanya, 1220 tahun hahaha...

HAPPY BELATED BIRTHDAY AINI!

nurpiska said...

best kan moment camtu:) *tringat zaman diploma dl..

kyrel said...

happy belated birthday.. :)
semoga diberi kekuatan utk tulis bnyak2 kt blog Okey..

SoLy SoLicious said...

suke main tepung2... heeee

Saiazuan said...

fun day u got there my friend ;)

JIJI YU said...

tu prank yg bese2 je kan..

Aien Not Alien said...

Selamat Hari Lahir ^_^"

best la dapat mandi tepung..teringin..hahaha

najihah sahami said...

ececcece.....mesti happy giler kan. kenangan nih. hehehe..

Khuzrin Kamarudin said...

Kenapa aku tak dijemput?

*Merajuk... (-_-")

nisa_perasan_cun said...

syiok nyer...da lme nisa x kne prank..dlu time dok asrama mase skolh dlu selalu kene..haha

Syuxer said...

awk sungguh beruntung ada member masih sayang kat awk sampai suprisekan awk..:)..hargai mereka sebaik2nya..