Terpaksa Tinggal Di "Villa Berhantu" Sementara



Hai kowang!!

Yeah ramai dah kembali ke kampus menjadi mahasiswi dan mahasiswa. Welcome Back ! =)


OK back to the topic, actually aku memang tak dapat kolej, dan aku juga tak menyewa rumah kat luar, so pihak UiTM Segamat bagi aku menumpang selama sebulan di "villa berhantu" (*kononnya) yang terletak dalam kawasan UiTM ni je la. Sebulan je babe aku boleh duduk sini pastu kena bla mencari tempat berteduh lain dan macam merempat hidup aku skunk ni. (=.=')


Ni cerita pasal "villa berhantu", bukan aku yang cakap tapi mana-mana student kat UiTM ni pun suka sangat cakap villa ni berhantu dengan pelbagai cerita misteri yang entah-entah diowang reka sendiri sebab nak menakut-nakutkan. Maybe sebab keadaan rumah ni pun yang macam agak scary sikit, aku mula-mula masuk pun seram juga tengok, tapi dah terpaksa dari kene tidur kat jambatan baik aku tidur kat villa ni. =p






Villa Lekir ni untuk students yang dapat penempatan tetap,





Villa Lekir, ce tengok betul-betul kat pintu masuk villa ni...
nampak tak ada perempuan berdiri??

Ha itu bukan jelmaan itu member aku, dia boleh pose plak kat situ,.
hahahahaha




This is my villa !!
Villa Kasturi

Tengok sign board je pun dah scary
(=.=')




 Ini suasana villa aku dari depan,
nampak macam dah lama tak ada orang duduk kan.


Ni pokok besar yang terletak antara villa lekir dan villa kasturi.
Ada makhluk yang suka menakut-nakutkan ktowang dengan pokok ni..
eehh pokok je pon!!!


Alhamdulillah, malam pertama berjalan dengan lancar tak ada sebarang kejadian tak diingini berlaku. Aku ni memang penakut, banyak kali jugak lah terjaga hanya kerana bunyi room8 aku bergerak atas katil, bunyi pintu, bunyi binatang kat luar ni. =p


Tok, cucu tumpang tidur sini ye..... hahaha =p



Thanx UiTM bagi aku tumpang kat sini. =)
















19 comments:

Syazwan Che Deraman said...

macam best je villa macam tu.

jelmaan apa kat tepi jelmaan perempuan berdiri di pintu tu?

Penyu said...

pokok je tu. kalau ade hantu, mari kita semua salahkan pokok besar tu. yeay !

ain dzaya said...

hahahaha...cam2 kesah dongeng....kalau da takot hantu...bunyi dengkor pun ley kate antu..haishh!!

nuruashia ♥ said...

untunglahhh dpt menumpang huhu..nuru jep xleh sbb xmtk ahahhaha

MissViVio said...

hee~ sma la kt sni. seksyen 2. femes dgn hantu sgala. pdhal tpu je smata2. haih..huhu..btw, kite sbaya la! :) tqvm coz sudi komen n3 sya. we're even la. awk fhm la apa yg nnk sya smpaikan dlm n3 sya bru ni. :)

Azham Vosovic said...

hahahahah, seram la Aini.,... moga xda apa2 yg berlaku kat kamu huhuhu

JIJI YU said...

aku dah dua tahun dok sorang kat bunggalow family aku ni.ok je..

cik faiqah said...

ayokkkkk .hati2 la di villa ituu .

kalo taknak duk bilik junior pon bolehh .echehe :)

nisa_perasan_cun said...

siyes scary....
klu nisa ngges kuar hingus leleh2 da tu..haha..
pastu klu terjage pg2 mcm tu..mmg membatu lah..haha..

aini..selamat belajar...

tiefazatie said...

kelakar la...haha..rilek2 sudah..hihi

Saiazuan said...

habis la~

Mawar Biru said...

seram, tapi x yah takut

PinKy MoMMa said...

ello dear..aduh saspen sungguh yer jika dah diceritakan kisah serams camni huhu..nasib tak de aper2 ;p

sis folo sini..ur 1245 follower :)

H.J said...

hoho..nanti uncle seeker nak datang..haha

nazirah said...

erkkk mmg menyeramkan la heee tapi jgn pikir sangat huhu.. ;)

Hizami Rahim said...

ade bunyi tak malam2 ?
haha.
:P

teyhasahaje a.k.a NURUL said...

amboi haha...xckup seram ag neh hehe...:)

Nyamuk Terbang said...

buat tak thu jer
kalau kita fkir nnt mcm2 yg dtg
jom bca kisah seram kolej NT plak

aztiqah0216.blogspot.com/2011/09/misteri-kolej-aku.html

abah khalisha said...

abah pernah ke UiTM segamat hanta adik dulu..kat kawasan hutan sikit kan
Siapa Sabotaj Siti
Petai Gergasi
Siapa nak Pahala Percuma