Azam Semester Baru ( phuii! beriya je )


Hello peeps !! =)

Belum terlambat lagi kan aku nak wish selamat pulang ke kampus untuk mulakan sem baru. Aku yakin ramai lagi yang belum start kelas kan. Biasanya minggu pertama mesti akan ada sesi ice breaking dulu dengan lect. Masa ni lah nak usha-usha lect ni ok ke tak,  boleh ponteng kelas dia ke tak. Kalau tak ok jangan kau coba-coba nak buat hal dalam kelas dia. he3

Entri kali ni saja aku nak share dengan kowang azam aku sempena semester baru. *phuii..beriya je aku! =p




1. Jangan Ponteng Kelas
Ini memang tabiat aku sejak dulu, suka sangat ponteng kelas. Tambah plak kalau kelas subjek membaca memang aku malas tahap gaban nak masuk. Sem baru ni tak nak dah ponteng, nak kasi full attendance, tak mau lobang-lobang lagi. =p


2. Jangan Masuk Kelas Lambat
Dulu kalau kelas start kol8, 8.30 baru tergedik-gedik sampai kelas. So far belum pernah kena berdiri atas kerusi lagi la sebab lambat masuk kelas. Tapi sem ni serius aku nak pergi kelas on time sebab ramai plak lect nak tolak carry mark kalau lambat. Mau dapat telur ayam aku akhir sem ni kalau perangai terus macam ni.he3 =p


3. Jangan Tidur Dalam Kelas
Ni dah jadi tabiat aku, tengah duduk pun boleh tidur siap berdengkur air liur meleleh-leleh lagi ai tell you.ha3 Mata kononya penuh khusyuk mengadap buku, padahal otak dah sampai mana ntah. So sem baru ni bawak gula-gula banyak untuk tahan mengantok. =p


4. Siap kan Esaimen Awal
Biasalah students memang suka buat kerja last minit kan, padahal dapat esaimen tu kemain awal. Harap-harap sem ni berubah la sikit, tak mau dah asyik tangguh kerja je.=p





Doakan budak pemalas ni dapat berubah untuk semester baru.
(^^")


p/s: Aku terlalu busy 1st week ni, tak sempat nak update blog,
idea nak update pon kurang.
(T__T)





12 comments:

nuruashia ♥ said...

good luck my dearest twinniey hek9!~ majulah marketing ntk uitm ahahhhah :P

JIJI YU said...

esaimen awal tu angan2 ke

SoLy SoLicious said...

selalu buat esemen las minit..*sigh.

KAMIHIDUP said...

good luck. :)

Ariel Pocong said...

gud luck tuk merubah diri 2....
:-)

Akak said...

kalo ada dekat akak ni...sure kena rotan dah ni....:P

H.J said...

yang 3 tu mmg aku tak buat langsung dalam kelas..haha

Azham Vosovic said...

smua tu sy jarang buat...sbb sy nerd hahahah

THE LEKAT LEKIT STORY said...

azam tu pastikan tak jadi perkasam.. buat jgn x buat yer.. :D

zulhilmi.tempoyak said...

hahahaahah...

nk doa azam ni smpai ble ek..??;p

Azzah said...

dulu belajar siapkan assigment pun last minit

putput said...

all da best! akak dh lama menuntut di uitm. ap ntah lagi sy yg bru sem 1 ni. bru sem 1 dh lmbt gie kelas n skip kelas==" hahahahaXD