Entri Ringkas | Internship






Assalamualaikum,
Lama jari tak menari atas keyboard taip entri untuk blog tercinta ni. Haha
Jadi kali ni aku Cuma nak update entri sesimple yang mungkin, nak cerita apa yang aku buat semenjak dua menjak ni.


-        -   Alhamdulillah, aku dah start berpraktikal selama 6 bulan di sebuah company di Bukit Damansara, OTIS Elevator (M) Sdn Bhd. Ramai yang “Eeehh company apakah?” Memang rare nama ni, Otis adalah company buat lift dan escalator sebenarnya.

-          - Aku sekarang menyewa rumah di Kuala Lumpur sebab nak ulang alik Bukit Damansara-Seremban gila memenatkan dan kos tinggi. Tempat tinggal aku adalah....... harus dirahsiakan demi keselamatan diri. Hehehe

-        -   Life sekarang dengan dulu (as student) gila jauh berbeza, sekarang aku kena bangun awal pergi kerja dah tak boleh nak doa harap harap lect cancel kelas pagi. hahaha
-          Aku benci Kuala Lumpur tapi aku suka cabaran yang aku lalui ni.

-          - Permulaan aku nak pindah KL memang banyak dugaan, tapi lama lama Allah permudahkan semua urusan. Alhamdulillah.
-        -   Aku rasa sangat lonely tinggal kat KL sebab jauh dengan kawan kawan tersayang di Segamat, yang masing masing pun dah bersepah sepah praktikal.

-         - Biasanya hujung minggu je aku terus balik Seremban, Ahad baru balik KL balik.
      
-    -Nak ucapkan banyak banyak terima kasih kat Syud, kawan time diploma dulu dan sekarang dah jadi officemate. Dia banyak tolong aku daripada nak carik tempat intern, carik rumah sewa, ajar nak naik bas n LRT, ajar selok belok office. Thank You so much. Moga Allah balas jasa baik Shud dengan Aini :)

-

rSo terima la random pics :)













cYe aku tahu, entri ni tak cukup nak describe life aku sekarang, tapi ni je aku mampu nak update, sekarang pun jam dah 12.57am. Next entri insyaAllah, aku tak janji, kalau rajin dan ada masa aku update more tentang life or maybe some tips buat junior yang akan berpraktikal sem depan.


Kadang aku tertanya tanya siapa la yang rajin jenguk blog ni, sebab traffic still ada, mungkin pengunjung sesat agaknya. Blog ni pun dah makin hambar. Tapi semangat tuan nya tak pernah hambar, tapi semakin berkobar kobar nak capai kejayaan. Amin, Doakan ye kawan kawan.



Wasalam.





3 comments:

Ayue mohamad said...

aini jaga diri tau duk kat sana..smoga segalanya dipermudahkan oleh Allah

Nurzakiah Hanum said...

salam jumaat yang indah
singgah sini kejap..

Aini Azman said...

thankyou ayu doakan aini.. insyaAllah aini jaga diri baik2,. ayu pun tau :)